De altijd lekkere Bloody Mary

Deze beruchte cocktail valt onder de categorie ‘hartige cocktails’. Je kunt deze cocktail gerust serveren tijdens de brunch of als tussengang bij een uitgebreid diner. Hij is overigens ook perfect te gebruiken als middel tegen je kater!

Het klassieke recept is gemaakt met tomatensap en wodka. In de loop der jaren is daar tabasco en worcestershire saus bij gekomen: dit maakt hem extra pittig. Garneer de cocktail met een stengel selderij of een reep gebakken bacon. Zo zorg je er echt voor dat hij die hartige uitstraling krijgt.

Ingrediënten

  • 45 ml wodka
  • 120 ml spiced tomatensap
  • 15 ml citroensap
  • Enkele scheutjes tabasco
  • Peper en zout
  • 1 stengel bleekselderij of 1 reepje bacon

Hoe maak je een Bloody Mary?

  1. Vul een longdrink glas met ijsblokjes
  2. Voeg de wodka en tomatensap toe
  3. Voeg daarna het citroensap, de tabasco en een beetje peper en zout toe
  4. Roer het geheel kort door en garneer met een stengel selderij of een reepje bacon.

Variaties op dit recept

Bloody Maria: met tequila in plaats van wodka